Test zjištění potravinových intolerancí
Co je to potravinová intolerance?
Intolerance je porucha metabolismu. Je způsobena chybějícím nebo nedostatečně aktivním enzymem, který zpracovává určitou složku potraviny. Jedná se o nesnášenlivost konkrétních složek potravin nebo přecitlivělost na ně. Narozdíl od alergie je tato reakce zprostředkována specifickými IgG protilátkami a její příznaky se mohou objevit až za několik hodin, dnů nebo dokonce týdnů. Je tedy pravděpodobné, že si spojitost s potravinami mnohdy ani neuvědomíme.
Jaké jsou příznaky?
Nejčastějšími jsou příznaky gastrointestinálního charakteru připomínající syndrom dráždivého tračníku, nadýmání, křeče, zácpy a průjmy. Mezi další příznaky patří vyrážky, kopřivka, astma, ale také řada nespecifických příznaků, jako respirační potíže, chronická únava, bolest kloubů, bolest hlavy nebo vypadávání vlasů.
Typ testu, výsledky vyšetření
Test potravinových intolerancí testuje protilátky typu IgG. Nabízíme kompletní test na potravinové intolerance, obsahující 286 druhů potravin. Výsledky testu obdržíte do 3 pracovních dnů od odběru na vaši e-mailovou adresu.
Trápí Vás příznaky intolerance?
Pokud u sebe po konzumaci některých potravin pozorujete jakýkoliv z výše zmíněných příznaků, doporučujeme si nechat provést test na intolerance.
Jak se mám připravit na odběr?
Před odběrem byste měli vynechat tučná jídla a alkohol. Bezprostředně před odběrem doporučujeme nekouřit a vypít dostatečné množství vody.
Jaké informace by o mně měla vědět odběrová sestra?
Odběrovou sestru upozorněte, pokud máte alergii, užíváte léky na ředění krve, dlouhodobě a pravidelně užíváte jakékoliv léky nebo se vám z odběrů dělá nevolno.
Jak se mám chovat po odběru?
Po odběru místo vpichu pevně tiskněte alespoň 10 minut a po tuto dobu v klidu odpočívejte. Horní končetinu, na které byl odběr proveden, nijak nezatěžujte ideálně 24 hodin od odběru.